22-27/12/2018                   ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ & ΤΗ ΒΙΕΝΝΗ                      6 ΗΜΕΡΕΣ
ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
22/12/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΘΗΝΑ –NIΣ ή ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ - 880 χλμ: Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06:30 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από την πόλη μας. Με ενδιάμεσες στάσεις στο δρόμο για καφέ και φαγητό, άφιξη στα σύνορα, όπου θα γίνει ο σχετικός έλεγχος και διέλευση. Συνεχίζουμε για το ΝΙΣ και το ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ , άφιξη στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
23/12/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – 590 χλμ: Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχίζουμε για Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
24/12/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ: Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο ΓΚΕΛΛΕΡΤ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της ΒΟΥΔΑΣ και της ΠΕΣΤΗΣ με τον Δούναβη. Ελεύθερος χρόνος είτε για να γνωρίσουμε τον εμπορικό δρόμο VACHI είτε για κρουαζιέρα στο Δούναβη. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
25/12/2018 ΤΡΙΤΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση) - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - 460 χλμ:  Πρωινό και αναχώρηση για την ΒΙΕΝΝΗ. Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με τον γύρο της Ρίνγκστράσσε, το κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τα μοναδικά κτίρια, όπως την Ένωση Φίλων Μουσικής, την Κρατική Όπερα, το νεογοτθικό Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, τα χειμερινά ανάκτορα των αψβούργων Χόφμπουργκ που διαθέτουν 18 πτέρυγες, 54 σκάλες και 2.600 δωμάτια, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών και τον εντυπωσιακό νεογοτθικό ναό Φοτιβκίρχε. Η ξενάγησή θα κλείσει με την επίσκεψη των θερινών ανακτόρων ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τους κήπους, τον πρώτο ζωολογικό κήπο του κόσμου και τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια (προαιρετική η είσοδος στα δωμάτια). Στη συνέχεια θα περπατήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο Κέρντνερστρασσε και θα καταλήξετε στο καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου που θεωρείται το πιο κομψό γοτθικό κτίριο της Αυστρίας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Βουδαπέστη και το ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
26/12/2018 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΙΣ Ή ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ - 590 χλμ: Μετά το πρωινό μας αφήνουμε πίσω μας την Ουγγρική Πρωτεύουσα και αναχωρούμε για την Σερβία και την περιοχή Νις μέσω Νοβισαντ και Βελιγραδίου. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ ,φαγητό , θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα στο Κρούσεβατς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στην Σέρβικη κωμόπολη Δείπνο. Διανυκτέρευση.
27/12/2018 ΠΕΜΠΤΗ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ – ΑΘΗΝΑ - 880 χλμ: Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω Σκοπίων και των απαραίτητων στάσεων για έλεγχο διαβατηρίων στο συνοριακό σταθμό και γεύμα και καφέ ελευθέρως. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή συμμετοχής: 315 ευρώ
Περιλαμβάνει:
• Μεταφορές/εκδρομές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* και 3* ξενοδοχεία στην Σερβία
• Πλούσια ημιδιατροφή καθημερινά
• Αρχηγός / συνοδός / ξεναγός, ασφάλεια αστικής ευθύνης , Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνει:
• Είσοδοι σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους
• Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
• Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
* Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο*