9-11/3/2019                ΣΠΑΡΤΗ–ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ–ΚΑΛΑΜΑΤΑ–ΜΕΣΣΗΝΗ–ΓΥΘΕΙΟ               3 ΗΜΕΡΕΣ

Καρναβάλι στις Κροκεές: ένα αυθεντικό καρναβάλι από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα της Πελοποννήσου με πολλά άρματα και καρναβαλιστές, με έξυπνη πολιτική και κοινωνική σάτιρα. Κέφι, χορός, μεζέδες, άφθονο κρασί και πλούσια πυροτεχνήματα που κάνουν τη νύχτα μέρα.
Κούλουμα στη Μεσσήνη… «Κυρά Συκούς»: Την Καθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο της «Γριάς Κυρά Συκούς»: Ξεκινάει με τη μετάβαση των τσολιάδων από την κεντρική πλατεία στην πλατεία της κρεμάλας. Εκεί γίνεται αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της «Γριάς Συκούς» από τον Ιμπραήμ Πασά. Στην πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί. Γλέντι – χορός.

9/3/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 08:00 από το γραφείο μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και από ΤΡΙΠΟΛΗ θα φθάσουμε στο γραφικό καταπράσινο προάστιο της ΣΠΑΡΤΗΣ τον ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ για γεύμα. Στην επιβλητική ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ θα επισκεφθούμε την καστροπολιτεία με τα καλντερίμια της, τις βυζαντινές εκκλησίες και το σπίτι που γεννήθηκε ο Γιάννης Ρίτσος. Κατόπιν άφιξη στην πρωτεύουσα της Λακωνίας τη ΣΠΑΡΤΗ, στη μέση της όμορφης κοιλάδας του Ευρώτα, με καλή ρυμοτομία, πράσινο, πάρκα και όμορφα κτίρια, στην ίδια θέση που ήταν η αρχαία πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
10/3/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τα περίφημα ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ όπου ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η λιμναία διαδρομή με τους πανύψηλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να καθρεφτίζονται στο νερό. Στο ΓΥΘΕΙΟ γραφικό λιμανάκι-ψαροχώρι με πολλά ταβερνάκια θα έχουμε γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις ΚΡΟΚΕΕΣ όπου θα παρακολουθήσουμε ένα από τα παλαιότερα και αυθεντικότερα καρναβάλια της Πελοποννήσου. Επιστροφή στη ΣΠΑΡΤΗ στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
11/3/2019 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μέσω ΤΑΫΓΕΤΟΥ για την ΚΑΛΑΜΑΤΑ όπου θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπή ναό της Υπαπαντής του 19ου αιώνα και τη Μονή Καλογραιών. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη ΜΕΣΣΗΝΗ για να απολαύσουμε το έθιμο της «Γριάς Κυρά Συκούς» με την αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της από τον Ιμπραήμ Πασά. Στην κεντρική πλατεία προσφέρονται σαρακοστιανά με άφθονο κρασί, γλέντι και χορό. Κατόπιν από ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ και ΤΡΙΠΟΛΗ και με στάση στον ΙΣΘΜΟ θα επιστρέψουμε στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 98 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.