20-21/7/2019                                               ΠΗΛΙΟ – ΑΚΤΕΣ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ                                  2 ΗΜΕΡΕΣ
20/7/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση το πρωί και με ενδιάμεση στάση καθοδόν, περνώντας από ΣΤΥΛΙΔΑ – ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ θα φτάσουμε στην παραλία της ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗΣ. Βρίσκεται κοντά στον ΑΛΜΥΡΟ, στη δυτική παραλία του Παγασητικού κόλπου. Ένας οικισμός πανέμορφος. Η ευρύτερη περιοχή προστατεύεται  από το πρόγραμμα  natura για το φυσικό κάλος και την ύπαρξη της σπάνιας πανίδας. Στον γραφικό κόλπο της ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗΣ δεσπόζει το νησάκι «ΚΙΚΥΝΘΟΣ» που φιλοξενεί το ιστορικό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στο ΠΗΛΙΟ για την ΠΟΡΤΑΡΙΑ, με τα όμορφα αρχοντικά, όπου θα έχουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τα ΧΑΝΙΑ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
21/7/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για το ανατολικό ΠΗΛΙΟ, τον ΚΙΣΣΟ όπου θα επισκεφθούμε την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, εκκλησία του 18ου αιώνα στην πλατεία του χωριού. Συνεχίζοντας την όμορφη διαδρομή μας στην ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ στον γυναικείο συνεταιρισμό για να αγοράσουμε τοπικά γλυκά. Επόμενος σταθμός μας η γραφική ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, με τον πελώριο πλάτανο στην πλατεία (ηλικία πάνω από 800 χρόνια) και θα θαυμάσουμε την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τους γραφικούς φράκτες και θα έχουμε χρόνο για καφεδάκι. Συνεχίζουμε για τα ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ, πεντακάθαρη θάλασσα, παραμονή για μπάνιο, φαγητό και περίπατο. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 65 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορά με το πούλμαν, ξενοδοχείο, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 1 δείπνο.