14-16/8/2019                                                                                                                                              3 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΙΝΔΟΣ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ
14/8/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Άφιξη στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ με ενδιάμεση στάση. Παραμονή για γεύμα υπό τη σκιά των ΜΕΤΕΩΡΩΝ. Συνεχίζουμε για τα ΓΡΕΒΕΝΑ. Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε τη ΔΕΣΚΑΤΗ, βλέπουμε την πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου και ανηφορίζουμε μέσα από καταπράσινη πλαγιά, εδώ απολαμβάνουμε την οργιαστική φύση. Συνεχίζουμε προς ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, τη γέφυρα του ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ ποταμού, όπου η φύση έχει μεγαλουργήσει και φθάνουμε στα ΓΡΕΒΕΝΑ. Όμως αφήνουμε την πρωτεύουσα του νομού και προχωρούμε ακόμα πιο ορεινά για να διανυκτερεύσουμε σε ένα από τα πιο χαρισμάτικά βλαχοχώρια της ΠΙΝΔΟΥ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
15/8/2019 ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!  Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για μια ακόμη εμπειρία. Περνάμε από τα χωριά ΠΟΛΥΝΕΡΙ, ΑΛΑΤΟΠΕΤΡΑ, ΑΙΤΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΙ και καταλήγουμε στο ύψωμα της ΑΝΙΤΣΑΣ. Βρισκόμαστε στην ΠΙΝΔΟ και δεν θα παραλείψουμε ένα «προσκύνημα» σε αυτόν τον τόπο. Σε σχήμα μεγάλου κράνους κτίστηκε το οστεοφυλάκιο, για να φυλάσσει τα οστά των πεσόντων του 1940. Είναι ένα σύμπλεγμα μνημείων όπου δεσπόζει ένας λευκός σταυρός. Ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτές τις ειδυλλιακές πλαγιές, τον Νοέμβριο του 1940 έγιναν ορισμένες από τις φονικότερες μάχες του Ελληνο–Ιταλικού Πολέμου. Φεύγοντας από το μνημείο, φτάνουμε στην ιστορική ΣΑΜΑΡΙΝΑ. Είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι σε υψόμετρο 1.450μ., στις πλαγιές του ΣΜΟΛΙΚΑ. Σημαντικό μνημείο στο χωριό είναι ο Ναός της Παναγίας, που οι κάτοικοι ονομάζουν ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ. Έχει κοινό προαύλιο χώρο με το πέτρινο σχολείο του χωριού, που λειτουργούσε στο παρελθόν. Σε αυτόν το χώρο γίνεται το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ στις 15 Αυγούστου. Στην πλατεία του χωριού με τον μεγάλο πλάτανο θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο χιονοδρομικό κέντρο της ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ, μεταξύ ουρανού και βουνοκορφών, στάση για περπάτημα. Κατόπιν στο χωριό ΣΜΙΞΗ θα πάρουμε τον καφέ μας. Είναι από τα πρώτα χωριά που αναπτύχθηκαν τουριστικά στην περιοχή, λόγω του χιονοδρομικού. Περιήγηση στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
16/8/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Προαιρετικός εκκλησιασμός. Μετά το πρωινό, και αφήνοντας την ιστορική Πίνδο, κατευθυνόμαστε προς ΓΡΕΒΕΝΑ. Στη βόρεια πλευρά της πόλης, βρίσκεται το χωριό ΜΗΛΙΑ, όπου θα επισκεφθούμε το Παλαιοντολογικό Μουσείο. Εκεί φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5.02 μέτρων, ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, που γράφτηκαν στο Βιβλίο Γκίνες. Η ανασκαφή των απολιθωμάτων έγινε από επιστημονική ομάδα με επικεφαλής την κυρία Ευαγγελία Τσουκαλά, παρόχθια του Αλιάκμονα. Σύντομη στάση στην πόλη των ΓΡΕΒΕΝΩΝ, για καφέ και ψώνια αφού διαθέτει υπέροχα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επιστρέφουμε μέσω ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ (με ενδιάμεσες στάσεις για γεύμα και καφέ) στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 110 ευρώ 
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διανυκτέρευση σε δίκλινα/τρίκλινα δωμάτια