26-28/10/2019                               ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΡΤΑ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ                             3 ΗΜΕΡΕΣ
& ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ & ΤΟ ΒΟΥΘΡΩΤΟ
26/10/2019 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 με ενδιάμεση στάση για το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ όπου θα επισκεφθούμε τον ΚΗΠΟ των ΗΡΩΩΝ, το άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα και το Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο. Περιλαμβάνει πίνακες αυθεντικούς και αντίγραφα από σκηνές της Εξόδου του Μεσολογγίου, προσωπογραφίες φιλελλήνων και Ελλήνων οπλαρχηγών, όπλα του 1826, νομίσματα κ.α. Κατόπιν μέσω όμορφης παραλίμνιας διαδρομής θα διασχίσουμε την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου βλέποντας τις παραδοσιακές πελάδες, γεύμα προαιρετικά. Κατόπιν άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
27/10/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: Μπουφέ πρόγευμα. Διασχίζουμε το Νομό Θεσπρωτίας μέχρι τον Συνοριακό Σταθμό Μαυροματίου στον Δήμο Σαγιάδας. Έλεγχος διαβατηρίων ή νέων ταυτοτήτων και κατευθυνόμαστε προς το ΜΟΥΡΣΙ και το ΒΟΥΘΡΩΤΟ με την ομώνυμη λίμνη. Θα διασχίσουμε ένα μικρό κομμάτι της λιμνοθάλασσας πάνω σε πλωτή «γέφυρα» και θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για την παραλιακή πόλη των ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ με την σημαντική ιστορία. Επίσκεψη στον χώρο του πανοράματος πάνω από την πόλη, το βυζαντινό κάστρο με την εκπληκτική θέα προς την Κέρκυρα, το Ιόνιο, τα Διαπόντια νησιά. Χρόνος στην πόλη με τα δεκάδες καταστήματα για καφέ, περίπατο ή φαγητό. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο.
28/10/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: Μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στην ρωμαϊκή ΝΙΚΟΠΟΛΗ με τη μακραίωνη ιστορία, που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. Συνεχίζουμε για το χωριό ΑΜΜΟΥΔΙΑ όπου καιρού επιτρέποντος θα κάνουμε την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά) στις εκβολές του ομηρικού ποταμού ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Ακολουθεί επίσκεψη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, το ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στις πηγές του ΑΧΕΡΟΝΤΑ για να απολαύσουμε το τοπίο. Χρόνος για γεύμα στην πανέμορφη εξοχή στη ΓΛΥΚΗ. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα / τρίκλινα δωμάτια και 2 πρωινά.