22-27/12/2019                                        ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ                                           6 ΗΜΕΡΕΣ
ΝΙΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΝΤΕΝΙΤΣΑ & ΖΙΤΣΑ
22/12/2019 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΘΗΝΑ – ΝΙΣ
Αναχώρηση στις 05:45 από ΑΘΗΝΑ και με ενδιάμεσες στάσεις καταλήγουμε στο συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ όπου μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις θα εισέρθουμε στο κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι τα σύνορα του με τη ΣΕΡΒΙΑ στην οποία θα εισέλθουμε από το συνοριακό σταθμό του ΠΡΕΣΕΒΟ. Στη συνέχεια για ΝΙΣ, άφιξη στη τρίτη μεγαλύτερη πόλη της ΣΕΡΒΙΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση.
23/12/2019 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΝΙΣ – TOΠΟΛΑ ( OΠΛΕΝΑΤΣ) –ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΝΑΣΙΓΙΑ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση την ιστορική μονή  Manasija. Η   μονή είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και ιδρύθηκε από τον Δεσπότη Στέφαν Λαζάρεβιτς. Η όψη της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού περικλείεται από ψηλά τείχη και συμπαγείς πύργους ενώ  έχει ανακηρυχτεί και μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς την ιστορική πόλη Τopola. H Τopola είναι γνωστή για τις περίφημες ποικιλίες κρασιών της καθότι χτισμένη στη καρδιά των μεγάλων σέρβικων αμπελώνων αλλά και για την ιστορική της σημασία μιας και εδώ εκλέχθηκε αρχηγός της πρώτης Σέρβικης επανάστασης ο εθνικός ήρωας της χώρας  ,Καραγεώργης Σερβίας. Θα ανηφορίσουμε στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, στο λόφο του Oplenac, για να θαυμάσουμε  την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα περίφημα ψηφιδωτά της  αλλά και για να επισκεφτούμε το μαυσωλείο της Σέρβικης βασιλικής οικογένειας. Εν συνεχεία αναχώρηση για  Βελιγράδι. Άφιξη στη πόλη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο διανυκτέρευση
24/12/2019 ΤΡΙΤΗ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ–SREMSKI KARLOVCI–ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ-ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (169χλμ.)
Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό τη περιοχή της ΒΟΙΒΟΝΤΙΝΑ για να επισκεφτούμε τη πολύ γραφική πόλη SREMSKI KARLOVCI η οποία είναι xτισμένη δίπλα στον εθνικό δρυμό της FRUSKA GORA και είναι γνωστή για τα περίτεχνα μπαρόκ κτίρια που κοσμούν το ιστορικό της κέντρο αλλά και για το ιστορικό σέρβικο ορθόδοξο Πατριαρχείο της. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη πρωτεύουσα της περιφέρειας, τη πόλη του ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ, στην οποία δεσπόζει το επιβλητικό φρούριο ΠΕΤΡΟΒΑΡΑΝΤΙΝ γνωστός σταθμός για τη ναυσιπλοΐα στο Δούναβη το οποίο είναι χτισμένο σε ύψωμα στη δεξιά όχθη του ΔΟΥΝΑΒΗ ,και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο στο οποίο δεσπόζει το κτίριο του Δημαρχείου και οι εκκλησίες της ‘’Στάρι Γκράντ’’. Κατόπιν επιστροφή στο  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
25/12/2019 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ)
Μετά το πρωινό  θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας όπως τον ναό του Αγίου Σάββα, το Κοινοβούλιο, το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστή και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου όπου από εκεί ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη γνωστή οδό Κνεζ Μιχαίλοβα με τα μοντέρνα μαγαζιά της ενώ για τον ελεύθερο σας χρόνο σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στα νερά του ΔΟΥΝΑΒΗ. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
26/12/2019 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ –ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΖΙΤΣΑ- ΝΙΣ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε πάλι μέσω του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση νότια  και αυτή τη φορά θα κινηθούμε έξω από τις πόλεις ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ και ΚΡΑΛΙΕΒΟ για να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της ΖΙΤΣΑ το οποίο ιδρύθηκε  από τον βασιλιά ΣΤΕΦΑΝΟ τον Ι και από τον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ. Στη συνέχεια για ΝΙΣ. Άφιξη στη πόλη ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση
27/12/2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ/ΠΑΡΑΣΙΝ - ΑΘΗΝΑ: ΝΙΣ – ΑΘΗΝΑ 
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για σύνορα ΣΕΡΒΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ και από εκεί για σύνορα ΣΚΟΠΙΩΝ-ΕΛΛΑΔΟΣ και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη σε ΑΘΗΝΑ,ΠΕΙΡΑΙΑ.
Τιμή συμμετοχής: 330 ευρώ
Εναλλακτικά η πρώτη και η τελευταία διανυκτέρευση πραγματοποιούνται
στην ευρύτερη περιοχή Πάρασιν / Κραγκουγεβατς.
Περιλαμβάνονται: Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, διαμονή σε ξενοδοχεία 3*&4* στη ΣΕΡΒΙΑ, ημιδιατροφή (5  πρωινά  και  5 δείπνα ), περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
αρχηγό – συνοδό, ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.
H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
*Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο*