31/12/2019-2/1/2020                                ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ                                      3 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΟΖΑΝΗ-ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ–ΝΥΜΦΑΙΟ–ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ–ΝΟΧΤΑΡΙΑ
31/12/2019 ΤΡΙΤΗ: Αναχώρηση στις 07:30 και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ στη ΛΑΜΙΑ και φαγητό στη ΛΑΡΙΣΑ ή στον ΤΥΡΝΑΒΟ, περνώντας τη γέφυρα των ΣΕΡΒΙΩΝ, άφιξη στο ονειρικό χωριό ΝΕΡΑΪΔΑ «πάνω» στο μοναδικό σκηνικό της τεχνητής λίμνης του ΠΟΛΥΦΗΤΟΥ (Αλιάκμονα) στάση. Το βραδάκι άφιξη στην ΚΟΖΑΝΗ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.
1/1/2020 ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ (ΕΟΡΔΑΙΑΣ) επίσκεψη στον εντυπωσιακό ναό του ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ (1815) που είναι το νέο πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας και το επίσης πιστό αντίγραφο του ΠΥΡΓΟΥ του ΓΑΛΑΤΑ της Κωνσταντινούπολης. Κατόπιν συνεχίζουμε για την ιστορική Ιερά Μονή Γενέσιου της ΘΕΟΤΟΚΟΥ στην ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ (1314 μ.Χ.) γνωστή λόγω της ΟΣΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ της Νέας, επίσκεψη. Θα συνεχίσουμε για τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό ΝΥΜΦΑΙΟ (καιρού επιτρέποντος) για τον οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της ΕΛΛΑΔΑΣ. Στάση, γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στην ΚΟΖΑΝΗ, επίσκεψη και περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.
2/1/2020 ΠΕΜΠΤΗ: Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Παλαιοντολογικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας (έξοδα ατομικά) όπου εκτός των άλλων φιλοξενεί υπολείμματα και χαυλιόδοντες από ρινόκερους και μαμούθ, τα οποία βρέθηκαν κατά την εξόρυξη λιγνίτη στα ορυχεία της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε για το Γεωπάρκο στο Μικρόβαλτο, όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο γεωλογικό φαινόμενο των ΜΠΟΥΧΑΡΙΩΝ και των ΝΟΧΤΑΡΙΩΝ που θυμίζουν έντονα Καππαδοκία. Αργότερα θα βρεθούμε στην ΛΑΡΙΣΑ, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα εκλεκτά τσιπουράδικα στον λόφο του Αγίου Αχιλλείου, στο φρούριο. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 130 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα – τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο, 2 πρωινά και το Ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική στις 31/12.