29/2–2/3/2020                                          ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ                                                3 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΒΑΛΑ - ΤΡΕΝΑΚΙ ΝΕΣΤΟΥ - ΞΑΝΘΗ - ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Καρναβάλι στην Ξάνθη  - «Κάψιμο Τζάρου»
Είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και συγκεντρώνει καρναβαλιστές από όλη τη χώρα. Η παρέλαση με τα πρωτότυπα άρματα και τους 5.000 καρναβαλιστές διασχίζουν όλη την πόλη μεταδίδοντας το κέφι τους και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Όλη η πόλη ξεφαντώνει και στο τέλος του καρναβαλιού υπάρχει το «Κάψιμο του Τζάρου», που συνοδεύεται από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Κούλουμα στην παραλία Πλαταμώνα
Στον Πλαταμώνα γιορτάζουν έντονα τα κούλουμα με μουσική ,σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες, φασολάδα, άφθονο κρασί και γλέντι.

29/2/2020 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αθήνα – Καβάλα: Αναχώρηση το πρωί μέσω Λαμίας με στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα. Άφιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις στα δωμάτια, με εντυπωσιακή θέα στην πόλη και την θάλασσα κοντά στα καταστήματα και τα εστιατόρια στην καρδιά της πόλης της Καβάλας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος να χαρούμε την όμορφη Καβάλα. Το βράδυ διανυκτέρευση.
1/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ: Στενά Νέστου – Τρενάκι Νέστου - Ξάνθη – Ξανθιώτικο Καρναβάλι: Μετά το πρωινό μας, νωρίς το πρωί αναχώρηση για τους Τοξότες Ξάνθης, όπου για όσους θελήσουν, σας προτείνουμε να μην το χάσετε, θα επιβιβαστούμε στο τραίνο, σε ένα βαγόνι όλοι και θα πραγματοποιήσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στα πανέμορφα στενά του Νέστου, μισής ώρας περίπου, μέρος της γραμμής Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης, που κυλά δίπλα στο Νέστο, μια μαγευτική διαδρομή στα Θρακικά Τέμπη, το περίφημο Όριεντ Εξπρές, Αγκάθα Κρίστι, Το «Eξπρές του Μεσονυκτίου», περνώντας 30 γαλαρίες κατασκευασμένες από Γάλλους Τεχνικούς στο τέλος του 19ου αιώνα και με λαξευμένο στους βράχους μονοπάτι για να φθάνουν οι εργάτες και να τοποθετούν τις γραμμές. Στην Σταυρούπολη αποβιβαζόμαστε, κάνουμε έναν περίπατο στην αξιόλογη μικρή πόλη όπου και θα μας περιμένει το πούλμαν για να συνεχίσουμε για την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης, γεμάτη με αρχοντικά, το Δημαρχείο σε ένα καταπληκτικό παραδοσιακό κτίριο, την πινακοθήκη, τις καπναποθήκες κ.α. Στολισμένη η πόλη με τα αποκριάτικα χρώματα, θα μας περιμένει να χαρούμε την παρέλαση των μεταμφιεσμένων και των αρμάτων κάνοντας σας να ζήσετε σε ξέφρενο ρυθμό όπως ξέρουν μόνο οι Ξανθιώτες, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Αποκριάτικο δείπνο και διανυκτέρευση.
2/3/2020 ΚΑΘ. ΔΕΥΤΕΡΑ: Καβάλα – Μουσείο Καπνού - Αθήνα: Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσει περιήγηση στην Καβάλα, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, αμφιθεατρικά χτισμένη με ανατολίτικη γειτονιά, γραφικό λιμανάκι, ρωμαϊκό υδραγωγείο, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, τις Καμάρες, το Φαρο και θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Καπνού, ένα ιδιαίτερο θεματικό Μουσείο και το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, καθώς η πόλη της Καβάλας έχει χαρακτηριστεί ως η ``Μέκκα του καπνού``, εφόσον στην περιοχή υπήρξε ολόκληρη βιομηχανία επεξεργασίας καπνού. Συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου θα έχουμε το Σαρακοστιανό μας γεύμα. Το βραδάκι επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορές / εκδρομές / περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο Esperia ή Oceanis,  2 πρωινά και το Αποκριάτικο γλέντι με μουσική