29/2–2/3/2020            ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ  με «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ & ΜΠΟΥΛΕΣ»        3 ΗΜΕΡΕΣ
                         ΟΛΥΜΠΟΣ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΝΑΟΥΣΑ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Καρναβάλι στην Νάουσα …«Την Κυριακή της Αποκριάς θα απολαύσουμε το παραδοσιακό έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Έθιμο από την εποχή της Τουρκοκρατίας όπου αγωνιστές μεταμφιεσμένοι γυναίκες χόρευαν στην πλατεία και οι προύχοντες τους έδιναν χρήματα κρυφά για τον αγώνα. Οι Ναουσαίοι ντύνονται με την Αρματολίτικη στολή τους. Γενίτσαροι, φορούν το «πρόσωπο» για να μην τους αναγνωρίζουν οι Τούρκοι και το «θώρακα» με ασημένια κέρματα για να μην του χτυπήσουν. Μαζεύονται από σπίτι σε σπίτι μρ το λυπητερό ήχο του ζουρνά για να πάνε το Κονάκι (Δημαρχείο) να πάρουν την άδεια. Μαζί τους και η «Μπούλα», άντρας ντυμένος νύφη. Όταν παίρνουν την άδεια ο ζουρνάς παίζει το «Ως πότε παλικάρια». Κατόπιν Γενίτσαροι και Μπούλες κάνουν το γύρο της πόλης μεταδίδοντας με το χορό τους τα μυστικά του αγώνα.

29/2/2020 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στάση στην Εθνική Οδό, ΑΛΜΥΡΟΣ, και συνεχίζουμε για την περιήγησή μας στα παραλιακά χωριά του ΚΙΣΣΑΒΟΥ. Πρώτη μας στάση ο ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ, όπου θα έχουμε το φαγητό μας. Συνεχίζουμε για ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ, ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ, ΣΤΟΜΙΟ, ΤΕΜΠΗ στάση για καφέ και άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
1/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) που βρίσκονται στην επαρχία ΑΛΜΩΠΙΑΣ, 13χλμ. Βορειοδυτικά της ΑΡΙΔΑΙΑΣ στον Ν. ΠΕΛΛΑΣ και απλώνονται στους πρόποδες τους όρους ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Στάση. Συνεχίζουμε για την γιορτινή και αποκριάτικη ΝΑΟΥΣΑ γεμάτη κόσμο που γιορτάζει με κέφι και μουσικές εκδηλώσεις, όπου θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης. Θα παρακολουθήσουμε το περίφημο δρώμενο «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ» με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις κουδούνες που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης και την παρέλαση των μεταμφιεσμένων, παραμονή, γεύμα (ελεύθερο). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, Αποκριάτικο δείπνο, διανυκτέρευση.
2/3/2020 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ και συνεχίζουμε μέχρι την Ι. Μονή ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ για να απολαύσουμε πανοραμικά την περιοχή και τον Θερμαϊκό κόλπο, στάση. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ και συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ για να παρακολουθήσουμε τα κούλουμα. Επιστρέφουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν.
Τιμή συμμετοχής: 140 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο Olympus Thea ή Dias σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά και 2 δείπνα.