1-2/3/2020                           ΣΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΤΟ ΓΑΜΟ – ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ!!                     2 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ

Κούλουμα στη Μεθώνη… «Κουτρούλη ο Γάμος»: Την Καθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο του «Κουτρούλη ο Γάμος», το γεγονός είναι πραγματικό και συνέβη τον 14ο αιώνα. Ο ιππότης Ιωάννης Κουτρούλης τρελά ερωτευμένος με τη συμπατριώτισσά του δεν μπορούσε να την νυμφευθεί γιατί ήταν ήδη παντρεμένη. Εκείνη δεν μπορούσε να πάρει διαζύγιο, δεν το επέτρεπε ο χριστιανός επίτροπος της πόλης των Νήφων. Τελικά, μετά από 17 χρόνια οι δυο ερωτευμένοι καταφεύγοντας στον ίδιο τον Πατριάρχη Κων/λεως πήραν άδεια και παντρεύτηκαν. Προϋπόθεση βέβαια που έθεσε ο Πατριάρχης ήταν οι δυο Μεθωναίοι να μην είχαν ήδη συνάψει σχέσεις όπως διαπιστώθηκε. Στο γλέντι που ακολούθησε ήταν φυσικό να γίνει «Κουτρούλη ο Γάμος». Στην πλατεία Συντριβανιού της παραλίας που αναβιώνει το έθιμο υπάρχει ζωντανή ορχήστρα, χορός και άφθονα προσφερόμενα σαρακοστιανά.

1/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση, στη συνέχεια για ΣΠΑΡΤΗ επίσκεψη στη βυζαντινή καστροπολιτεία του ΜΥΣΤΡΑ και από εκεί για την περιοχή του ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ για γεύμα. Εν συνεχεία μέσω ωραίας διαδρομής  και διασχίζοντας τον επιβλητικό  ΤΑΫΓΕΤΟ κάνουμε στάση για καφέ στο 34Ο χλμ. σε υψόμετρο 1.300μ. Κατόπιν άφιξη στην όμορφη πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2/3/2020 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΠΥΛΟ, επίσκεψη στο κάστρο της πόλης και το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο και από εκεί για ΜΕΘΩΝΗ. Παραμονή για γεύμα και παρακολούθηση των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον  Ιωάννη Κουτρούλη και τον περίφημο Γάμο του τον οποίο οι κάτοικοι της ΜΕΘΩΝΗΣ γιορτάζουν τους τελευταίους 6 αιώνες. Στη συνέχεια επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 1 διανυκτέρευση το ξενοδοχείο Ostria ή Chaikos στη Kαλαμάτα